#Recept: Carrot cake!

Vandaag zo als belooft het recept voor Carrot cake. Zo lekker! Ik weet nog wel dat ik dit vroeger altijd kreeg op verjaardagen bij mijn tante. Daardoor heb ik het leren kennen en tegenwoordig is het steeds populairder geworden. Ik vertelde het ook wel vaak aan meiden uit mijn klas dat ze carrot cake echt eens moeten proberen, vaak zeiden ze dan dat ze het nog nooit gehad hadden. In het Nederlands klinkt het ook niet aantrekkelijk: ‘worteltaart’ waar ook wel grapjes over gemaakt worden.

Voor mijn verjaardag vind ik het extra leuk om eigen taarten te bakken vandaar deze keer een Carrot cake. De carrot cake in de winkel vind ik persoonlijk niet lekker, de smaak is gewoon heel anders en het glazuur is vaak dikker.

Wat ik nu zo lekker aan een carrot cake vind is vooral het glazuur van poedersuiker en roomkaas.  Deze kan verschillen per recept maar deze die ik maak is echt heerlijk!

Wat heb je nodig voor deze Carrot cake

  • 125 gr zelfrijzend bakmeel
  • 200 g wortelen
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • 150 g suiker
  • 10 g boter
  • noten/krenten

voor het glazuur

  • 100 g roomkaas
  • 2 eetlepels creme fraiche
  • 1 eetlepel boter (gesmolten)
  • 110 g poedersuiker
  • 1 eetlepel citroensap

Verwarm de oven voor op 190 graden.
Schil de wortels en raspt ze dan met een keukenmachine of met de hand.
Meng de zelfrijzend bakmeel met de olie, eieren en de suiker en roer dit door elkaar. Daarna kun je de noten en krenten in de keukenmachine doen zodat ze wat fijner worden.
Voeg vervolgend de noten en de geraspte wortels bij het beslag en roer dit met een spatel er door heen.

Ik gebruikte een springvorm in het vierkant dat je vierkantje kunt snijden. De springvorm vet je in met de boter en je kunt eventueel bakpapier tussen doen zodat het makkelijker los gaat.

image

Giet het beslag in de springvorm en deze kan dan in de oven voor ongeveer 25 minuten. (dit hangt van de oven af) Regelmatig even kijken hoe het bakken gaat.

Laat de taart eerst afkoelen voordat je het glazuur erover giet anders smelt het.
Decoreer de taart met het glazuur en je kunt er wat noten opleggen. Klaar is de carrot cake genieten maar!
image

Wat is jouw favoriete taart?

4 gedachten over “#Recept: Carrot cake!

Plaats een reactie