Studentenkamer inrichting tips!

Misschien woon je al op kamers of ben je van plan dit ooit te gaan doen. Hoe richt je deze kamer zo praktische mogelijk in. De aandachtspunten op een rijtje.

Ruimte
Kijk eerst eens naar de vorm van de ruimte is het vierkant, in een L-vorm of heeft het misschien schuine wanden. Alles is het mogelijk, maak even in je hooft of beter op papier waar je de meubels gaat plaatsen en of dit ook past. Een ruimte oogt leeg veel groter dan je denkt. Als de meubels er eenmaal staan is alles een stuk kleiner.

Muren
Wat voor kleur hebben de wanden, meestal zijn ze wit of heeft het er ooit op geleken en moet je de muur bij witten. De meest gebruikte wit kleur is Ral 910 gewoon wit. Deze kleur komt snel kill en steriel over. Je kunt kiezen om te verven in een kleur die je leuk vindt. Een andere leuke, goedkope manier is om een stuk stof te gebruiken en achter je wand te hangen of zoals op de afbeelding op een plaat.

Openingblom
afbeelding afkomstig van vtwonen

Lichtinval
Voordat je de kamer ingericht, kijk waar het meeste licht vandaan komt en waar de ramen zitten. Natuurlijk licht werkt het fijnst voor je vandaar dat je hier het beste je bureau of tafel neer kunt zetten.

Praktisch denken
Kun je geen grote kast plaatsen voor kleding, geen probleem. Kies voor een stellingkast of een rek met kleding en leg je anderen spullen in manden. Zo zul je creatief met de ruimte om moeten springen om zoveel mogelijk ruimte te benutten.Voor inspiratie kun je op sites als pinterest, vtwonen en welke.nl goed terecht.

Koper kledingrek schuine wand:

2 meubels in 1 
Je kent ze vast wel de slaapbank of de een bedbank. Een handige oplossing want naast een soort van bankje heb je mogelijkheid voor een extra bed of opbergruimte onder je bed. Dit kun je naar eigen inzicht inrichting. Een andere mogelijkheid is om in de hoogte te werken met een hoogslaper en daaronder nog genoeg ruimte voor je bureau of een bankje.

Meisjes Slaapkamer | ikea bedbank:

Sfeer
Als laatste wil je natuurlijk een fijn en huiselijke sfeer hebben. Om sfeer te creëren kun je wat leuke accessoires toevoegen en je persoonlijke items. Het hoeft helemaal niet veel te zijn, een paar leuke kussentjes een paar plantjes en een mooie lamp.

BLOGLOVIN  INSTAGRAM & FACEBOOK

Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt en vooral veel plezier met het inrichten van je kamer!

Advertenties

2 gedachten over “Studentenkamer inrichting tips!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s