Recept: Simpele salade

Het is alweer een tijd geleden dat ik een receptje online heb gezet. Afgelopen dinsdag maakte ik namelijk een heerlijke gezonde salade vol met groente. Ik had even geen zin aan een brood, dus deze salade was een goede optie. Je kunt natuurlijk heel simpel een maaltijdsalade gaan halen bij de winkel. Maar die zitten toch vol met niet minder goede voedingswaarden en dressings zijn ook niet heel ‘gezond’ Zo moeilijk is het niet om het zelf te maken. Want we horen 250 gram groente en 1 á 2 stuken fruit dagelijks binnen te krijgen.
IMG_9377.JPG

Dit vrij veel voor veel mensen en daar kan ik mij ook wel in vinden. Ik kom zelf ook niet aan 250 gram groente bij het avondeten en dat hoeft ook niet. De oplossing is heel simpel, verspreid het over de dag. Dit kun je doen door te kiezen voor tussendoortjes in een vorm van snoeptomaatjes of iets anders zoals deze salade voor lunch!

IMG_9383.JPG
De ingrediënten

kwart krop sla
4 cherrytomaten
stuk komkommer
1 gekookt eitje
half bakje tonijn
stukjes feta of mozzarella

Snij de sla in stukken en doe dit ook met de tomaatjes en komkommer.
Kook de eieren en pak ondertussen de feta kaas en snij deze in grove stukken
Vervolgens kun je de salade gaan opmaken ik legde alles in banen voor de foto natuurlijk:) en als laatste leg je het gekookte eitjes in het midden.

Voor deze salade hoef je verder geen dressing te gebruiken, dit zal de smaken verder alleen maar verstoren. Tip. wil je het als een maaltijdsalade, kook dan pasta erbij en serveer deze gezamelijk met de salade.

Blijf op de hoogte via  BLOGLOVIN  INSTAGRAM & FACEBOOK

3 gedachten over “Recept: Simpele salade

Plaats een reactie