De waarheid over detoxen? Juice Brothers beter bekijken.

Vandaag het artikel over de sapdetoxen en bekijk ik één van deze producten wat beter.  De verschillende sapjes van onder andere merken als Juice brothers, Uzuma vibe  kom ik de laatste tijd  vaker tegen op blogs en instagram en worden duidelijk gepromoot. Voor mij een goede reden om mij hier wat meer in te verdiepen en ik schrijf dit keer een uitgebreid artikel over detoxen. Hoe denk jij over deze sapjes?

Wat betekent detoxen?
Ontgiften of detoxen is een door alternatieve behandelaars gebruikte term voor het reinigen van het lichaam van afvalstoffen of gifstoffen.

Een sapkuur houd in dat je voor een aantal dagen, uiterlijk een week alleen sapjes drinkt. Een manier om een kleine hoeveelheid gewicht te verliezen of wat veel mensen denken het ontgiften van je lichaam.

Bij  sapkuren verlies je gewicht, eigenlijks alleen maar door gebrek aan energie ook wel calorieën. In het begin verlies je vooral vocht dit komt bij het verbranden van lichaamsvet veel water vrij. Al snel verlies je spiermassa en dat is geen positief effect.

Wat er vaak gedacht wordt is dat deze sapjes puur natuur zijn het bestaat uit allemaal fruit en een heleboel groente dit zal dan en super gezond zijn en geen suikers bevatten? Helaas deze uitspraken worden tegenwoordig nog steeds gebruik, maar er zit wel degelijk suikers in. Je hebt in deze sapjes gewoon fruitsuikers zitten deze bevatten wat meer water. Fruitsuikers zijn niet beter dan gewone suiker en moet je net als normale suiker niet te veel van binnen krijgen.

Het lichaam heeft een natuurlijk afvalverwerkingssysteem voor het opruimen van lichaamsvreemde en potentieel toxische stoffen. Dat proces verloopt voornamelijk via de lever.

sap-detoxen-maritpearl

Juice Brothers

Juice Brothers is een bedrijf dat sapjes maakt met de koud persing methode, waarbij essentiële vitamine, mineralen en enzymen behouden blijven. Je kunt verschillende cleanse opties kiezen voor een duur van 1, 3 en 5 dagen. De vermelding Reset lichaam en geest en de volgende citaat geeft nog meer vreemde uitspraken.

Het dagelijks drinken van koudgeperste sappen gedurende de cleanse zorgt ervoor dat uw lichaam een boos van vitamines en mineralen krijgt terwijl je spijsvertering tijd krijgt om uit te rusten. Gifstoffen worden losgelaten terwijl uw systeem wordt gereset zodat uw lichaam kan functioneren in optimale gezondheid. bron. Juicebrothers.

Ik ben kritische op dit soort producten en na even het nodige speur werk op de site vind ik wel een aantal opmerkelijke punten!

  • Ze draaien erg om de informatie heen, zo staat er bij de vraag: bevatten deze sappen zoetstoffen, ‘Onze sappen bevatten geen toegevoegde zoetstoffen. Een zin later staat, “echter zijn er een aantal producten die wel gezoet zijn. Honing, ahornsiroop, kokosbloesemsuiker en stevia in welke producten is niet duidelijk.  Juice brother beweert dat deze zoetstoffen een aanzienlijk lage glycemische index hebben dan bewerkte zoetstoffen. Dit argument is nog steeds niet wetenschappelijk bewezen.
  • Bevat ons eten en drinken gluten?
    Al het eten gemaakt door Juicebrother is vrij van gluten. Een zin later het zou kunnen dat er wat sporen van gluten aanwezig zijn omdat we met haver werken. Serieus? mensen met coeliakie kunnen zelf niet tegen sporen van gluten. Schrijf dan niet dat ze glutenvrij zijn.
  • De sapjes bevatten geen vezel, wat ik niet verwacht had. Vezels zijn belangrijk om je darmen te prikkelen en zorgen voor betere stoelgang.Afbeeldingsresultaat voor juicebrothers
  • Je moet op volgorde een sapjes drinken, dit zou inpakt hebben op je lichaam. Dit vind ik bijzonder je lichaam maakt helemaal geen onderscheid van verwerking van sapjes.
  • Naast de cleanse mag je niet eten, anders krijgt de spijsvertering geen tijd op uit te rusten en zichzelf te reinigen. Wat? de spijsvertering die hoeft geen rust en je gebruik je spijsvertering ook gewoon om te drinken.
  • Een cleanse te ondersteunen, adviseren ze om bentoniet kei te gebruiken dit zou helpen bij het onttrekken van gifstoffen uit het lichaam. Dit is geen verstandig advies, aangezien er  bepaalde soorten klei zijn die lood bevatten waardoor je je lichaam juist vergiftigd. Ook zou psyllium husk kunnen gebruiken deze zouden toxines uit het lichaam drijven. Psyllium husk zijn gewoon voedingsvezels die mensen gebruiken om de darmen te prikkelen en worden voorgeschreven bij mensen die last hebben van obstipatie. Niet om toxines uit het lichaam te verdrijven.
  • Bijwerkingen alsof het niets is.- Veelvoorkomende bijwerkingen zijn: hoofdpijn, moeheid, duizeligheid en misselijkheid. Ik vind het heel logische je put je lichaam namelijk uit je krijgt weinig eiwitten, vetten en voedingstoffen binnen die energie geven, er wordt zelf beweert dat je dat deze sappen boordevol voedingstoffen zitten, dus je zult niks tekort komen. De sapjes bevatten lang niet alle B vitamines, en helemaal geen A,D E of calcium, ijzer.
  • Sporten, zou volgens JuiceBrothers  gewoon kunnen en is belangrijk zodat de toxines worden losgelaten door het lichaam. Serieus? Toxines zijn stoffen als hormonen en antibiotica, die breekt het lichaam zelf in de lever af.Ik ben werkelijk waar verbaast en moet op sommige uitspraken gewoon lachen. Jammer dat er toch nog zoveel mensen in trappen. Het is gewoon slecht geschreven en ze draaien om de vragen heen zeggen eerst dit één zin later is het weer anders. Het is denk ik voornamelijk marketing en pr die het product zo aanprijst dat de consument het koopt.
Conclusie

Deze sapjes heb je niet nodig om te detoxen, wat ik al eerder schreef je lichaam heeft de lever deze zorgt voor de afvalverwerking. Een balans in voeding en beweging heeft veel meer effect op langer termijn. Ik zou zeggen verdiep je eerst eens goed in de dingen en lees vooral eens verder.

* Copyright voedingscentrum & juicebro

Blijf op de hoogte via  BLOGLOVIN  INSTAGRAM & FACEBOOK

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s