Vervelende dingen aan Youtubers

In een vorige artikel schreef ik al over irritante instagram gebruikers, nu een vervolg voor de Youtubers. De hype van Youtube is nog steeds in volle gang, het lijkt erop dat iedereen opeens een Youtubers wilt zijn, vloggen je leven delen,video’s maken noem het maar op. Ik ben nooit echt een fan geweest van Youtube, voornamelijk voor muziek luisteren niet om video’s te kijken van vloggers. Vandaag mijn klaagmomentje over wat ik echt vind van Youtubers of beter gezegd de vloggers en waar ik mij aan irriteer?

Vlogs zonder inhoud

Ik kan het serieus niet begrijpen waarom zo veel mensen naar vlogs van andere kijken. Oké een kijkje in het leven van iemand, maar dan ik heb het wel eens bekeken maar ik had niet zo iets van goh dat moet ik elke dag zien. Boeiend hoe andere hun dag besteden en wat voor dingen ze allemaal doen. Een voorbeeld Enzo Knol voor jonge kinderen misschien grappig om te zien, maar de video’s hebben gewoon geen inhoud. Ik zelf vindt het er saai om naar een vlog te kijken.

Gigantisch veel gesponsorde artikelen

De laatste heb ik wel een beetje gehad met Youtubers, en vooral de bekendere vloggers. In bijna elke video komt wel een gesponsord artikel voor of willen ze weer vertellen hoe geweldig het product is. Het komt allemaal wat nep over en ik vraag mijzelf dan af is het wel echt waar is wat zeg beweren. Het heeft denk ik veel invloed op jeugd.

Voorbeeldfunctie of juist niet?

Sommige vloggers  vergroten hun doelgroep een beauty(vlogger) gaat zich ook opeens met voeding bezighouden om andere publiek te trekken. Een voorbeeld is Mascha van Beautygloss waar ik zo nu en dan wel eens een vlog van kijk. Een paar weken geleden zag ik een video wat alleen maar ging over haar nieuwe ‘gezonde leefstijl’ wat bestaat uit glutenvrij en vegan.  Ze deed denken dat vegan en glutenvrij zo gezond is dat vond ik wel jammer, want dat kun je niet zo beweren het is dan meer in mening. In de reacties was veel discussies: over dat jonge volgers dit als voorbeeld zien en ook opeens zo’n leefstijl willen volgen en over afvallen, slecht voorbeeld geven… Tegenstrijdige reacties Youtubers hebben een voorbeeldfunctie of mogen ze doen wat ze willen ? Wat vinden jullie? 

Overdreven titels

Daarnaast vind ik veel vloggers extreem overdreven en sommige die het allemaal doen voor de hoeveelheid views. De meest irritante titels worden gebruikt om te zorgen dat je gaat klikken komt de titel … GAAT FOUT .. niet heel bekend voor? vreselijk toch? als je zo views moet krijgen heb je naar mijn idee gewoon niks interessants te melden.

Mijn klaagmomentje over Youtubers is weer geweest, ik heb al besloten mijn tijd aan andere dingen te besteden dan aan video’s. Wat is jullie mening over Youtubers?

BLOGLOVIN  INSTAGRAM & FACEBOOK

Advertenties

7 gedachten over “Vervelende dingen aan Youtubers

  1. Wat een goed artikel! Ik ben het helemaal met je eens over de vloggers. Mascha is een persoon die ik ook al erg lang volg. Ze is inderdaad ineens bezig met vegan food en heeft laatst een botox behandeling gedaan. Mij gaat het ook allemaal wat te ver. Ze kan dit ook voor zichzelf houden en ik vind dat veel vloggers rekening moeten houden met hun doelgroep.

    Liked by 1 persoon

  2. Je hebt een interessant artikel geschreven, interessant omdat dit ook jouw eigen mening is👍🏻👍🏻wij zijn soms nieuwsgierig om te kijken hoe iemand zijn dag doorbrengt🤔🤔😊😊liefs🤗🤗

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s