Tentamens, minor en toekomst?

Het is voorbij…. mijn tentamens, het gevoel te hebben gehad drie weken onder een steen geleefd te hebben of beter gezegd mij opsluiten en de boekenworm uitgehangen. Zijn mijn tentamens eindelijk voorbij. Wat vond ik dit vreselijk lang duren 2 verschillende tentamens en een herkansing. Op een gegeven moment kon ik mij zo slecht concentreren nee leren is niet de leukste bezigheid. Op het ene moment ben ik goed bezig op het andere moment ben ik zo opeens aan het online shoppen. Meh.. de laptop is niet het geschikte apparaat om mee te werken. Het is gelukkig voorbij en voor mijn gevoel heb ik sowieso 1 gehaald, de rest is afwachten.

Het aankomende blok ga ik een minor volgen gericht op voeding en bedrijf. Bij mijn studie kun je kiezen tussen 4 verschillende minoren: voeding en zorg, gericht op patiënten en werken in het ziekenhuis. voeding en vitaliteit gericht op voorlichtingen en preventie en daarnaast vrije keuze, kun je een hele andere soort studie volgens als psychologie of voeding en bedrijf, gericht op bedrijven en ondernemen.

Ik vond het echt lastig om te kiezen, je studeert allemaal af als diëtist maar dan gespecialiseerd in een bepaald gebied. In mijn jaar zitten in verhouding veel studenten ik denk wel 140 mensen. Een baan als diëtist is helaas niet voor het oprapen helemaal niet fulltime al denk ik zelf dat het veel meer gebruik van gemaakt kan worden, preventie meer verwijzing bij ziektebeelden. Het is ook groot verschil dan al die cursussen gewichtsconsulent en voedingsdeskundige die als paddenstoelen tegenwoordig uit de grond komen en dat ook niet bevorderd.

Veel uit mijn jaar kozen voor voeding en zorg. Ik heb daarom juist gekozen voor bedrijf omdat ik juist het idee heb daar ook kansen liggen. Het ondernemen lijkt mij interessant en ik er zelf ooit ook wel iets wil opzetten of dat iets met voeding is of totaal iets anders ik heb werkelijk waar nog geen idee. Ik vind veel dingen leuk, zo ook fotografie en mijn vorige studie interieurstylist zou ik ook dolgraag nog iets mee willen. Gelukkig is het nog niet zo ver en kan ik hier rustig over nadenken. Eerst maar eens beginnen aan mijn minor voeding en bedrijf iets wat ik heel erg naar uitkijk even wat anders en meer creativiteit in mijn studie.  Het is gericht op productontwikkeling en een eigen product maken of verbeteren. Een hele leuke opdracht als je het mij vraagt.  Wat is echt met deze studie wil weet ik nog steeds niet goed, ik heb nooit het gevoel gehad van ja dat wil ik later worden nu nog steeds niet. Het zal de komend jaar hopelijk duidelijkheid geven wat de mogelijkheden zijn.

Ik schrijf weinig over mijn studie, vandaar nu even een update aangezien het natuurlijk ook een persoonlijke blog.

Weten jullie al wat je wilt gaan doen met je studie? of ben je ook nog zoekende

Advertenties

3 gedachten over “Tentamens, minor en toekomst?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s