Amsterdam |Rijksmuseum & red velvet cake eten.

Afgelopen zondag bezocht ik onze hoofdstad Amsterdam, voor wat hotspot en cultuur in eigen land. Na een reis van bijna 1,5 uur met de trein kwamen we aan op Amsterdam Centraal. Allereerst bezochten we De Drie Graefjes een gezellige eetgelegenheid op meerder plaatsen te vinden in Amsterdam waaronder het Rokin, waar ik veel over gehoord had. Met name over de red velvet cake. De keuze daar was makkelijk gemaakt ik moest deze natuurlijk uitproberen en het was echt perfect. Na de koffie gingen we verder naar het Rijksmuseum via de Nieuwe Spiegelstraat.

wp-1490033708273.jpeg

Rond een uur op half 12 liepen we naar het Rijksmuseum om deze te bezoeken. Ik was er nooit geweest aan de ene kant leek het mij wel interessant voornamelijk de Nachtwacht, aan de andere kant ben niet een persoon die uren voor schilderijen kan staan. Daar heb ik dan weer niet het geduld voor. De oplossing was mijn camera zodat ik ondertussen kon fotograferen en uitproberen. Het licht in het Rijksmuseum is op elke plaats anders, sommige gedeeltes zijn redelijk licht en andere weer donker en warm licht. Ik was de hele tijd bezig met instellen van de camera, wat soms wat tegenviel. Een kleine sfeerimpressie van de dag.

IMG_0598

IMG_0625 - kopie.JPG
De bedreigde zwaan, Jan Asselijn. Dit was een van mijn favoriete schilderijen zonder personen.
IMG_0639 - kopie
Nachtwacht. Bij elk schilderij kon je een kaart pakken met details en uitleg. De personen die in het ligt geschilderd zijn waren belangrijker dan de andere figuren in het schilderij.
IMG_0643 - kopie
Het was zoals verwacht enorm druk bij de Nachtwacht. Dit is de ene foto waar bijna geen mensen opstaan. Het werd trouwens goed beveiligd.

Wat rond gelopen bij het Museumplein en de bekende letter IAMSTERDAM, waar enorm veel toeristen te vinden waren, die natuurlijk een foto moesten maken

Op de terugweg langs de winkelstraten gelopen, helaas tijd tekort om te alles te bezoeken. De volgend activiteiten die ik in Amsterdam wil gaan doen zijn, de A’DAM Lookout bezoeken met panorama uitzicht en de schommel Over The Edge, dit is een hoogste schommel van Europa hoe gaaf is dat. Het Vondelpark wil ik ook nog eens bekijken en bepaalde eettentjes. Nog genoeg te beleven voor de volgende keer.

 

Advertenties

4 gedachten over “Amsterdam |Rijksmuseum & red velvet cake eten.

 1. Klinkt als een leuk dagje Amsterdam! Ik kan ook geen uren voor een schilderij blijven staan. Maar dat hoeft ook niet natuurlijk 😉 Ik vind een museum bezoeken wel heel leuk, heb dan ook een museumkaart. Dan kun je bijna overal gratis naar binnen. Ook een leuke manier om even voor 1 tentoonstelling bijvoorbeeld te gaan.

  Liked by 1 persoon

 2. Het klinkt erg gezellig. Museumjaarkaart raadt ik je ook zeker aan. Je gaat dan makkelijker naar binnen, “even kijken” kan namelijk goed. Als je het niet leuk vind loop je zo het mueseum weer uit of alleen de nachtwacht wil zien dan kan dat.

  Willet Holthuysen in Amsterdam is ook erg leuk, dat is een grachtenpand die je kan bekijken zoals het vroeger was.
  https://www.willetholthuysen.nl/

  Amsterdam is echt eindeloos leuk, je kan er zoveel zien en doen. Altijd tijd te kort.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s