Rust en ruimte creëren in je interieur

Het leven is al druk genoeg, werken, studeren dit en dat noem het maar op. Als je thuis komt wil je het liefst rust. Wat ik zelf merk is dat ik graag rust wil op mijn kamer, anders oogt het nog steeds rommelig en dat leidt af. Hoe zorg je voor meer rust en ruimte in je interieur?

Kleuren

Kies voor lichte kleuren om je woning ruimer en rustige te laten lijken. In combinatie met een kleur kan dit heel goed, een wandje geeft niet gelijk een druk gevoel maar creëert wel sfeer.

Swedish paint colors as seen on House beautiful http://www.housebeautiful.com/decorating/colors/swedish-paint-colors:

Meubels

In een kleine ruimtes kun je letten op meubels die niet afgesloten zijn, een kast op pootjes met ruimte eronder geeft een ruimer gevoel. Tip. kies voor luchtige meubels, ruim spullen op achter een kast en let bij open kasten erop dat het geen rommelkast wordt. Maak gebruik van bijzonder objecten met bijvoorbeeld  een herinnering.

 

Via Nordic Days | Great Brands: Ruijch www.nordicdays.nl:

Niet te veel

Decoreren is leuk en geeft de woning al gauw meer sfeer. Waar je op kunt letten is dat je niet te veel decoratie gaat gebruiken. Teveel oogt al gauw druk en gaat de ruimte kleiner van lijken. Tip: decoreer in groepjes op een aantal plaatsen in huis. Op en tafel een leuke vaas met bloemen. Werk met hoogte verschil een pas kleuren toe die bij elkaar passen. Onthoud less is more in het interieur!
Styling: fonQ.nl » blog.mliees.com, kleur muur Early Dew, flexa creations:  HAY lup kandelaar:

Planten

Planten ik ben er dol op!
Iets groens in je huis breekt het geheel op een goede manier. Let wel op dat je planten aanschaft die passen bij je ruimte. Niet een te grote plant waar je eigelijks geen ruimte voor hebt. Zet een paar leuke plantje bij elkaar. De cactusjes zijn nog steeds erg leuk om te gebruiken.

Elefantöra - Pilea Peperomioides (Parasollpilea) Önskar halvskugga eller ljust läge, dock inte söder. Håll jorden lätt fuktig. Svag dos krukväxtnäring vår till höst vid varje vattning, sedan 1 gång/månad. Ursprung: Sydvästra Kina:  bron. pinterest

Hoe geef jij je interieur meer rust en ruimte?
Vorige artikel mijn interieurstijl en bloggen over interieur?

BLOGLOVIN  INSTAGRAM

 

2 gedachten over “Rust en ruimte creëren in je interieur

Plaats een reactie